ΥΔΡΕΥΕΙΝ

SOS Γλιτώστε τον θερμοσίφωνά σας

SOS Γλιτώστε τον θερμοσίφωνά σας

 .Θερμοσιφωνες ΥΔΡΕΥΕΙΝ

Γλιτώστε τον θερμοσίφωνά σας και σώστε εσάς και την περιουσία σας από μία ενδεχόμενη διαρροή.Μία διαρροή νερού στο πατάρι σας,ιδίως εαν δεν την αντιληφθήτε άμεσα,συνοδεύεται με μεγάλη ταλαιπωρία αφού χαλάνε όλα τα πράγματα που έχετε, το ταβάνι χρειάζεται βάψιμο,το σπίτι πλυμυρρίζει κλπ.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι θερμοσίφωνες τρυπάνε λόγω της κακής συντηρήσεως.Με την πραγματοποίηση της συντηρήσεως από την ΥΔΡΕΥΕΙΝ μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία.

Κάνουμε έλεγχο του θερμοσίφωνά σας και αλλαγή των:ασφαλιστικό,ανόδιο,φλάντζα,σπιράλ συνδέσεως.

Η συντήρηση πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 χρόνια αναλόγως με την ποιότητα του νερού.

ΤΡΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ;

Εάν παρατηρήσετε να στάζει μια ποσότητα νερού από το ασφαλιστικό του θερμοσίφωνα όταν τον ανάβετε,μην ανησυχείτε.Είναι ένδειξη ότι το ασφαλιστικό δουλεύει κανονικά και ότι ο θερμοσίφωνας σας,αλλά και το δίκτυο του σπιτιού σας, προστατεύονται από την υπερπίεση που δημιουργείται λόγω της διαστολής του νερού.

Είναι γνωστό ότι το νερό όταν θερμαίνεται τότε διαστέλεται.Εάν περιοριστεί η διαστολή του μόνο στο δίκτυο της οικίας μας,και δεν διαρρέει προς το δίκτυο της Εταρείας Ύδρευσης λόγω αντεπίστροφης στον μετρητή μας,τότε η πίεση θα αυξηθεί πολύ.

Εάν,δε,η αρχική πίεση είναι μεγάλη (άνω των 4ΑΤΜ) τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκροή νερού από την βαλβίδα ασφαλείας.Με αυτόν τον τρόπο,της εκροής,προστατεύεται τόσο ο θεμοσίφωνας όσο και το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού μας.

Εάν υποθέσουμε ότι το ασφαλιστικό δεν δουλεύει τότε η πίεση του σπιτιού μας μπορεί να φτάσει εώς και 16ΑΤΜ!!

Είναι πολλές οι περιπτώσεις διαρροών σε δίκτυα οικιών,με χαλασμένα καζανάκια και μπαταρίες επειδή δεν έγινε η προβλεπόμενη συντήρηση και δεν αλλάχτηκε η βαλβίδα ασφαλείας.

Εάν το φαινόμενο της εκροής είναι έντονο,αυτό οφείλεται στην υψηλή αρχική πίεση του δικτύου ύδρευσης ή/και στο ότι ενδεχομένως υπάρχει αντεπίστροφη βαλβίδα στον μετρητή σας και όχι σε κάποια δυσλειτουργία του θερμοσίφωνα.

Με την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων (π.χ. δοχείου διαστολης,μειωτή πίεσης κλπ) το φαινόμενο παύει να υφίσταται.

Yπάρχει και η απλοϊκότερη λύση της παροχέτευσης της βαλβίδας που όμως πρέπει να γίνεται σε δοχείο και όχι στην αποχέτευση για να μπορούμε να ελέγχουμε την ποσότητα της εκροής,αποφεύγοντας έτσι υπέρογκες χρεώσεις στον λογαριασμό υδρεύσεως.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αλλαχθεί η βαλβίδα που δίνει ο κατασκευαστής με άλλου τύπου ιδίως εάν η τελευταία ανοίγει σε περισσότερη πίεση.Για παράδειγμα να δίνει το εργοστάσιο 8 Bar και εμείς να του βάλουμε 14bar!!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να μην τοποθετηθεί η βαλβίδα ασφαλείας!!!Υπάρχει μέγας κίνδυνος για τον θερμοσίφωνα και το δίκτυο!!!

 Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *